Parim mineraalkosmeetika? Mille järgi valida mineraalkosmeetika toodet või brändi?

Tahad hakata kasutama mineraalkosmeetikat aga  ei suuda otsustada, missugust brändi või toodet proovida? Siin on pisut abistavaid nõuandeid, mille järgi oma valikut teha

Mineraalkosmeetika või mineraale sisaldav tavakosmeetika? Tuleb vahet osata teha Mineraalkosmeetikal ja mineraale sisaldaval tavakosmeetikal. Esimese puhul on tegemist naturaalse 100% loodusliku koostisega, teise puhul on tähendus pigem see, et antud kosmeetika sisaldab küll mineraale aga see võib olla vabalt nt 1%, ülejäänud koostis võib ikkagi olla nahka kahjustav.

Vaata alati koostist! Kõige lihtsam on lihtsalt vaadata toodete koostist, mineraalsete puudrite koostises ei tohiks kindlasti olla talki, jahu, sünteetilisi värvaineid, alkoholi, lõhnaaineid, õlisid jms

See peaks koosnema vilgukivist (mica), titaandioksiidist ja/või rauaoksiididest, tsinkoksiididest.  Aga see on ka kõik :) Juhul kui listis on veel koostisosi (mis ei ole mineraalid), siis ei ole tegemist mineraalkosmeetikaga vaid kosmeetikaga millesse on lisatud mineraale :) Muidugi ei ole kõik lisaained halvad, on ka kasulikke koostisosi (nt kookosõli jms looduslikud õlid, mesilasvaha jms). Seega tee end alati koostisosadega tuttavaks.

Hind? Hinnapoliitika on kindlasti paljudel tootjatel erinev, suurematel ja kuulsamatel brändidel on kindlasti kallimad hinnad, kuna nende BRÄND müüb. Aga Sa ei pea ostma kõige kallimat toodet kõige kallimalt brändilt – kui toodete koostises on samad koostisosad, siis milleks rohkem maksta? 😉